Wednesday, 28 September 2011

urban renewal the waterfront trondheim - Brattøra - adressavisen 4 04 2012
urban renewal the waterfront trondheim - Brattøra
drømmen om en frodig bydel med nærkontakt med fjorden og havna

hvor drømmen om en frodig bydel med nærkontakt med fjorden og havna, er lagt i skyggen
 
utsikten til fjorden, vil gjøre Trondheim til en attraktiv by å bo i

 

 
 
 
 
- Bygg boliger, ikke flere kontorer

arkitektprofessor Fredrik Lund mener at mye av det som bygges og planlegges på Brattøra går i retning av å lage en bydel som blir liggende øde og forlatt etter kontortid.

 

Spektakulære, kule studentboliger, som ikke stenger utsikten til fjorden, vil gjøre Trondheim til en attraktiv by å bo i for studenter, som igjen vil bety flere dyktige folk til industrimiljøene som mangler ingeniører, mener arkitektprofessor Fredrik Lund

 

Lund etterlyser samme engasjement som i Drammen hvor det ble utlyst en internasjonal arkitektkonkurranse for å nærme seg elva. Lund vant den ene av to delene, og ble invitert til to innbudte konkurranser som han også vant.

 

Lund tegnet busstasjonen, broer, elvepromenade og en ny elvefront med tårn, trapper, badehus og nye brygger. Lund etterlyser en tilsvarende helhetlig plan for Brattøra.

 

Men dette er ikke det verste, mener Lund, det verste er at mye av det som bygges og planlegges på Brattøra går i retning av å lage en bydel som blir liggende øde og forlatt etter kontortid. En bydel for meglere, konsulenter, agenter og andre kontorister, hvor drømmen om en frodig bydel med nærkontakt med fjorden og havna, er lagt i skyggen av døde kontorblokker.

 


Les mer Adressa.no
 


 

No comments:

Post a Comment